Disgen 8.2d: kopiering av kartkoordinater

Från DisWiki

Hoppa till: navigering, sök

En av nyheterna i Disgen 8.2d är att man enkelt kan kopiera en koordinattext från Eniro, Hitta eller Google Maps (se artikel på sidan 30 i Diskulogen nr 98). Det snabbaste sättet är att dubbelklicka på den ort i kartfönstrets ortpanel, som skall få de nya koordinaterna. Det näst enkla sättet är att markera orten, klicka höger musknapp och välja "Hämta koordinater ..."

Men... för er som brukar öppna och expandera en ortnivå i Kartfönstrets ortpanel med ett dubbelklick har denna finess fått en otrevlig bieffekt!

För den ort som du dubbelklickar på, speciellt länet, kommunen och församlingen, kommer då antingen en ruta med Kan inte tolka klippbufferten... eller Skall koordinaterna ... användas?. Här måste du svara med ett "OK" resp "Nej".

Om du svarar "Ja" i den andra rutan kan alltså en oavsiktlig förflyttning av orten ske, trots att en inbyggd spärr för manuell ändring av läget för just dessa tre orttyper är inlagd i programmet!

Rådet är: dubbelklicka inte i kartfönstrets ortpanel när du vill öppna resp stänga en nivå utan enkelklicka på [+]- eller [-]-symbolen framför ortnamnet istället. Då slipper du svara på dessa onödiga frågor.

Personliga verktyg
Namnrymder
Varianter
Åtgärder
Navigering
Verktygslåda